Anass

Hoe word ik snel rijk?

Snel rijk worden kan alleen als je heel veel risico neemt. Daar kleeft alleen een nadeel aan. Je kunt je geld dan ook heel snel verliezen. Denk maar aan de zware jongens in de Donald Duck. Die willen een bank beroven om snel rijk te worden. Als ze dat lukt en ze niet worden opgepakt, dan zijn ze snel rijk. Lukt het niet, dan krijgen ze een boete en moeten ze jaren in de gevangenis zitten. Vraag jezelf ook altijd af als een bankier of een andere verkoper je heel veel geld belooft. Word ik echt snel rijk of kan ik mijn geld ook allemaal kwijt raken?

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link