Juliette

Waarom drukken we niet gewoon geld bij als het op is?

Bijdrukken lijkt zo logisch. Maar als we de drukpers aanzetten en heel veel geld drukken, dan wordt het geld minder waard en dan hebben we er nog meer van nodig. Het heeft dus geen zin. Nu vraag je je vast af: waarom wordt dat geld minder waard? Als je heel veel geld in je portemonnee hebt, dan kun je ook heel veel kopen. Als iedereen dat doet en ze willen zelfs meer kopen dan in de winkel ligt, dan stijgen de prijzen. Je kunt dan minder kopen voor hetzelfde geld. Dit heet inflatie. Daarom helpt het niet als je extra geld bijdrukt.

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link