Lisa

Waarom vinden mensen geld zo belangrijk? ik vind dat geld niet gelukkig maakt. Familie en een gezond leven is toch veel belangrijker! Waarom zou geld zo belangrijk zijn? Wat vinden jullie daarvan?

Wat een goede vraag Lisa. Ik heb me dat ook vaak afgevraagd. De familie, je vrienden en natuurlijk je gezondheid zijn veel belangrijker. Als je dat niet hebt, wat heb je dan aan geld? Geld is vooral belangrijk om te kunnen leven. Zodat je eten kunt kopen, gezond kunt leven en leuke dingen met je familie kunt doen. Dat hoeft niet altijd heel veel geld te kosten, maar het is wel fijn als je genoeg hebt om van te kunnen leven. Een fijn huis om met je familie in te wonen kost tegenwoordig ook al veel geld. Daar heb je geld voor nodig. Maar je hebt gelijk, geld heb je niet nodig om gelukkig van te worden.

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link