Vroeg geldwijs? Minder zorgen

De Week van het geld is vanmorgen van start gegaan en de onderzoeken stromen binnen. De belangrijkste is wel van het Nibud. Deze organisatie bewijst dat volwassenen die als kind niet van hun ouders hebben geleerd goed met geld om te gaan, twee keer zo vaak betalingsachterstanden hebben. Oeps. Wie vroeg geldwijs is, heeft later dus minder financiële zorgen.

NIBUD

En wist je dat …

Kinderen en geld

Deloitte komt met een onderzoek waaruit blijkt dat kinderen zich laten beïnvloeden door bekende YouTubers: bijna een derde (32%) van de kinderen wordt bij het doen van aankopen geïnspireerd door vip’s. Opvallend daarbij is dat bijna alle 10 tot 12-jarigen (84%) vinden dat ze goed met geld kunnen omgaan. Maar als aan hen wordt gevraagd waar hun geld precies heen gaat, vergeten ze bijna de helft (40%) van hun inkomsten te benoemen.

Zie hier de link naar het onderzoek.

Op FD.nl mocht ik vandaag een artikel schrijven over jongeren en geld. Lees het artikel ‘geld is aan de keukentafel net zo’n taboe als seks’ hier.

Als er nieuwe onderzoeken binnen komen die de moeite waard zijn, dan zet ik die hieronder.

Wordt vervolgd …

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link