Als alle vrienden zijn geweest

Het is een ongekend resultaat. In twee dagen tijd hebben vrienden, familieleden en goede (on)bekenden een derde van het doelbedrag overgemaakt naar voordekunst. Hiermee is mijn wens om De Geldfabriek uit te geven in korte tijd wel heel dichtbij gekomen. Soms durf ik zelfs al te denken dat het na al die jaren schrijven dan echt gaat lukken, maar de champagne openen doe ik nog niet, want 33% is nog niet genoeg.

Vrienden

Ik heb met 33 dagen nog voldoende tijd, dus grote zorgen hoef ik me niet te maken. Mensen reageren ook nog steeds positief en ik word nog elk uur positief verrast door donateurs die ik niet had verwacht. Zij vinden net als ik dat dit boek moet worden uitgegeven en geven gul. (Dit is misschien wel het mooiste van dit project) Maar ze voelen tegelijk ook als een gelukje, zo een die morgen niet weer voorbij komt. En als het morgen stil blijft, wat doe je dan? ‘Op een gegeven moment zijn al je vrienden wel geweest’, zegt mijn man opbeurend.

Franka bij Buitenhof

Deze opmerking zet me aan het denken. Ik kan niet rustig achterover leunen en wachten tot er weer een donatie komt. Ik ben zelf ook meer iemand die iets wil kunnen doen. Dat is niet alleen kansrijker, ook veel leuker. Maar weer een persbericht, een tweet, een facebook en linkedin post de wereld in slingeren, dat vinden de meesten de eerste twee dagen wel te behappen, maar daarna worden veel het beu. Ik moet wat anders te bieden hebben.

Een inkijkje

Een inkijkje in het boek, kan helpen. Dat geeft houvast en meer zicht op dat waarvoor iemand doneert. Ga ik morgen doen! Mijn ervaringen houd ik al in dit blog bij. Die zal ik blijven rondsturen. Uniek materiaal, dames en heren, dat mag ik wel vaker benadrukken. Mijn verhalen voor Het Financieele Dagblad staan altijd achter een betaalmuur. Deze stukken zijn 35 dagen gratis te volgen en overal te plaatsten.

Super fijn dat ik nu tot de 3 populairste projecten van Voordekunst hoor. Dat geeft me gelijk een mooie plek op hun homepage en misschien nieuwe fans, donateurs die ik nog niet had aangesproken. Nieuwe bronnen aanboren is het meest lucratieve in dit geval. Ik moet mijn netwerk uitbreiden om niet te afhankelijk te worden van dezelfde groep.

Kinderoekenwinkel

Op linkedin staan nog wat groepen die ik volg of kan gaan volgen. Daar staat nu nog niets van De Geldfabriek. Laat ik die in ieder geval benaderen. En misschien kan ik me wat vaker her en der laten zien. Laat ik de Kinderboekenwinkel benaderen om voor te lezen. Zit ik gelijk midden in mijn publiek.

En terwijl ik dit schrijf krijg ik een mail: of ik op een jongeren bijeenkomst wil praten over kinderen en schuld. Acht, misschien kom ik nog een keer op tv.

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link