‘Gaaf dat je dit doet’

Wie had dit verwacht? Na zeven dagen crowdfunding heeft De Geldfabriek liefst 71% gedoneerd gekregen! Iedereen die mij heeft gesteund, bedankt voor dit fantastische resultaat.

Stand bij Voordekunst

Ik ben natuurlijk gericht op dat doelbedrag, want daarmee kan ik De Geldfabriek uiteindelijk uitgeven. Maar bijzonder en misschien wel het allerleukste zijn de enthousiaste aanmoedigingen van iedereen. Er zijn ontzettend veel mensen de vinden dat dit boek moet worden uitgegeven. Dat doen ze niet alleen door geld te doneren, maar ook door mij hartverwarmende berichten te sturen.

‘Dit gaat je lukken!’ – ‘Wat een fantastisch project.’ – ‘Dit boek moet er komen.’ – ‘Eindelijk een boek voor kinderen over geld.’ – ‘Dit is het perfecte cadeau voor mijn dochter die tien wordt, en nog niets van geld weet’ – ‘Dit verhaal loopt als een trein.’ – ‘Wat gaaf dat je dit goed.’

Na vier jaar bijna elke zondag mezelf te hebben opgesloten om dit verhaal op te schrijven, hoor ik voor het eerst dat mijn intuitie goed was. Ik heb nooit marktonderzoek gedaan naar de haalbaarheid, maar vond dat het verhaal moest worden geschreven (daarover later op deze plek meer). De volgende stap is de kinderen. Zij zijn uiteindelijk de doelgroep. Mijn oudste zoon vindt het boek spannend ‘en dat zeg ik niet, omdat je mijn moeder bent hoor’, de schat. Ik kan niet wachten tot ik van meer kinderen hoor wat zij vinden.

Nog 27 dagen.

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link