De Geldfabriek komt er!

tumblr_inline_nqdzdxDZRe1tudxw0_1280
Wat een fantastisch resultaat! We hebben met elkaar meer dan voldoende bij elkaar gebracht om De Geldfabriek uit te geven. Echt ongelooflijk vet. Ik ben er ontzettend blij mee. Iedereen bedankt voor de donatie. Met dit resultaat kan ik ook nog werken aan een mooie website waar de kinderen extra informatie krijgen, een lespakket en een boekpresentatie hoort er natuurlijk ook bij. Hoe groot en omvangrijk dit wordt, dat ben ik nu aan het uitzoeken.

Hoe nu verder?

Ik heb zojuist van Voordekunst gehoord wie heeft gedoneerd. Van veel wist ik het, omdat ik het emailadres – dat wel zichtbaar was – herkende. Maar nu weet ik dus van iedereen. En dan kan ik jullie namen in het boek zetten. Zodra de eindredactie klaar is, ik de epiloog heb geschreven die ik als extraatje toevoeg en Joost de illustraties heeft getekend, gaat het boek naar de drukker. Dat zal oktober zijn. Dan komt De Geldfabriek begin november uit! Hoe mooi is dat? Daarna ga ik de boeken versturen. En met de donateurs die ik ga ontmoeten maak ik een afspraak.

Updates

Ik zal ook zo nu en dan een update geven, zodat jullie op de hoogte blijven van de vorderingen. Nogmaals dank!

Wil je meer weten over het ontstaan van De Geldfabriek, kijk op: https://www.facebook.com/DeGeldfabriek.nl/

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link