Date met minister Dijsselbloem

Nog een paar dagen en dan gaat De week van het geld van start. Op maandag 14 maart geeft Koningin Maxima op de basisschool De Twaalfruiter in Vleutel het startsein. Daarna worden door het hele land geldlessen gegeven. De Geldfabriek is ook deze week op veel plaatsen te vinden.

=> Medewerkers van De Nederlandsche Bank geven op zestig basisscholen een geldles en geven daarbij een exemplaar van De Geldfabriek cadeau. Wie bij het DNB-bezoekerscentrum langsgaat, wordt misschien ook wel op een boek getrakteerd.

=> Heutink, dat je potloden, schriften, bureaus en al je andere schoolspullen levert, maakt maandag bekend hoe ze De Geldfabriek het komend jaar gaan inzetten, zodat zoveel mogelijk kinderen dit boek kunnen lezen.

=> Op woensdag gaat schrijfster Franka met de Westerparkschool uit Amsterdam naar de persconferentie voor kinderen van de Minister van Financiƫn Jeroen Dijsselbloem.

Het belooft een bijzondere week te worden. Uiteraard komen hier de avonturen te staan. Wie weet zit er nog een grote verrassing bij.

Tot snel!

Dijsselbloem

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link