‘Het is een heel spannend boek’

‘Toen ik het boek zag dacht ik al dat het heel spannend zou zijn want ik zag allemaal geld uit een gebouw vliegen! Het was ook een heel spannend boek.
Er waren dieven en die werkten bij De Geldfabriek en aan het eind van het boek werden ze opgepakt door een jongen die Kasper heet.’

‘Ik heb geleerd over geld dat je niet moet denken dat geld krijgen gratis is. Want het heet geld lenen en dan moet je het ook teruggeven en de mensen in het boek wisten dat niet. Ik weet dat wel dus mij zal dat niet overkomen. Het was echt een heel leuk boek en ik had het binnen een dag al uit! Ik ga het denk ik nog wel een keer lezen.’

Mauro, 9 jaar (ervaren lezer)

mauro

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link