Ander soort geld

Toen ik laatst mijn geldles gaf aan groep 8 op de Westerparkschool in Amsterdam, keek ik op van de grote kennis over geld van de kinderen. Een jongen had het zelfs over bitcoins en de blockchain. ‘Dat is de toekomst’, zei hij enthousiast.

Hij probeerde zijn klasgenoten uit te leggen wat deze technologie precies was, maar kwam er niet helemaal uit. Het was groot, dat wist hij wel. En gelijk heeft hij: blockchain is – volgens mensen die er verstand van zeggen te hebben – de toekomst. In deze video wordt uitgelegd hoe het werkt. Hoewel ik me kan voorstellen dat het voor kinderen nog iets te ingewikkeld is. Heb je er vragen over, stuur ze naar mij. Dan probeer ik het helder uit te leggen. Zo maken we samen kennis met een ander soort geld.

Hoe dat werkt? Dat ziet er ongeveer zo uit …

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link