Recensies stromen binnen

Het zal de kerstgedachte zijn, want de afgelopen dagen kreeg ik opvallend veel mooie berichten over De Geldfabriek. Verschillende kwamen van kinderen die hun boekbespreking over De Geldfabriek willen doen. Ze vroegen allemaal waarom ik niet in Wikipedia sta … Verder waren er recensies van vrienden, donateurs en De Geldfabriek-fans. Ik wil er een paar met je delen:

Van Sidney en zijn vader
He hallo, ik wilde je even laten weten hoe trots ik ben op een vriendin die zo’n leuk, mooi en leerzaam boek uitbrengt. Sidney was erg onder de indruk. Ik hoefde niets uit te leggen en de boodschap was toch binnen gekomen. Ik vind het erg inventief hoe je de kredietcrisis zelfs aan een kind kan uitleggen. TOP! Liefs, je oudste vriend Rik en de rest van de familie

Van Noah en zijn vader
Laatst stelde Noah mij vrij achteloos de vraag of ik ‘meer geld uitgaf dan ik ontving’. Ik snapte eerst niet waar die vraag plotseling vandaan kwam, maar dat moet toch echt van jouw boek zijn gekomen (ik hoorde hem ook een keer een deel van het verhaal voor Finn samenvatten). Het maakt in elk geval indruk. Leuk!!

Van anoniem
Mijn zoon heeft het boek in twee dagen uit! Dit is zijn recensie (die hij liever niet onder zijn eigen naam deelt op Facebook):

De geldfabriek vind ik een leuk boek. Ik heb geleerd dat je altijd de kleine letters moet lezen en niet zomaar geld lenen zonder een goede reden. Het boek ging erover dat Kasper zijn vader boekhouder was. En mensen hielp met geldproblemen. Maar niemand wou zijn hulp meer omdat de geldfabriek van meneer Bol iedereen ‘gratis geld’ gaf. Iedereen vond dat goed, totdat bleek dat het geld niet echt gratis was. Als iedereen het geld terug moet betalen, komen veel mensen in de problemen. Pippa, de beste vriendin van Kasper, wordt dan met haar ouders uit haar huis gezet. En Kasper gaat met zijn vader Pippa helpen.

Van Emma en haar moeder
Hier wordt De Geldfabriek verslonden. Het tweede exemplaar staat bij Emma op school in de boekenkast. Hulde!!

Emma leest de Geldfabriek

Wil je ook een recensie schrijven? Stuur een bericht van deze website of ga naar www.facebook.com/degeldfabriek.nl

Jeugdjournaal, crisisarchief

Bij het Jeugdjournaal is ook vaak een item over de geldcrisis. De Geldfabriek houdt de verhalen over geld, schuld en lenen in de gaten.

Bekijk de link

Tessa en haar armoede

Armoede

Soms maken ouders verkeerde beslissingen in het leven, waardoor ze geen geld meer hebben. Dat overkwam Pippa in De Geldfabriek. Check hier het verhaal van Tessa.

Bekijk de link

SpangaS geldtest

Ben jij een echte spaarder, zoals Kasper? Of meer iemand die met geld strooit, zoals Pippa? In deze test kom je erachter op welk SpangaS-personage jij het meest lijkt!

Bekijk de link